Monday, April 30, 2012

Net geen 100 graden …

Allereerst onze welgemeende excuses voor de radiostilte van onze kant: internet en de woestijn gaan blijkbaar niet altijd lekker samen. Bij deze dus meteen twee blogs: deze en eentje over de laatste canyon die we bezocht hebben en Las Vegas. In Las Vegas hebben we The Strip gedag gezegd en we zijn verder door de woestijn heen gereden naar Death Valley. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is er nog best wat leven te vinden … vandaag hebben we zelfs een coyote gespot! Gisteren zijn we op de allerbekendste plek in Death Valley geweest, genaamd Badwater. Sommigen van jullie kunnen zich misschien wel herinneren dat Bassie en Adriaan daar ook zijn geweest op hun reis door Amerika ;-). Badwater is het laagste punt van de VS op een diepte van 86 meter onder zeeniveau en is een groot zoutmeer.
Death Valley is verder vooral heel erg heet, het kan in de zomer wel 50 graden Celsius worden! Gelukkig is het nu nog lente en is de temperatuur tijdens ons verblijf volgens de autothermometer net onder de 100 graden Fahrenheit gebleven (ongeveer 35 graden Celsius). Wat ons verder vooral opviel aan Death Valley is dat er zo veel verschillende soorten woestijn te zien zijn, namelijk rotswoestijn, zandduinen, hoge gekleurde bergen en zelfs een vulkaankrater.
Vanochtend zijn we er vroeg uit gegaan om de zonsopkomst te zien bij de zandduinen.
Rond het middaguur zijn we vandaag vanuit de woestijn vertrokken. Na een rit van 494 mijl (ongeveer 800 km) op de teller zijn we neergestreken in een dorpje vlakbij Yosemite National Park. Vanuit hier gaan we morgen het oudste Nationaal Park in de VS verkennen, of in ieder geval een deel ervan. We zullen zien hoe ver we komen, want een groot deel van het park is afgesloten vanwege de sneeuw hier in de bergen van de Sierra Nevada. Op de teller van onze nieuwe Prius staat trouwens inmiddels al 2800 mijl (ca. 4500 km), dus we kunnen wel stellen dat het een goede proefrit is ;-)!
Voor nu wensen we jullie allemaal een heel fijne Koninginnedag en tot snel!

1 comment: