Thursday, April 19, 2012

Highway 1

Zo, we zijn er dan! We hebben er twee dagen over gedaan om de ca. 450 mijl (720 km) langs de Californische kust over Highway 1 af te leggen. We hebben een overnachting gehad in Monterey, maar vanavond zijn we veilig en wel aangekomen in ons motel in Santa Barbara met onze auto.


Hier in Amerika wordt overal gevraagd of je er nog iets bij wilt: zoals kaas bij de hamburger, dressing op je salade of toch misschien die grotere auto die slechts 15 dollar extra kost (per dag dus …). Inmiddels zijn we er een beetje aan gewend en hadden we afgesproken om niet in te gaan op eventuele “upgades” van de autoverhuurder bij de Avis … ja, je voelt ‘m al aankomen: dat hebben we dus toch gedaan. Voor totaal 85 dollar extra zijn we nu de trotse bestuurders van een echte hybride Toyota Prius, vers van de pers: er stond pas 4 mijl op. Bovendien brengt ie zijn extra geld wel op, want anders dan de meeste auto’s hier in de VS is deze WEL zuinig :-D.
Omdat het al laat is en omdat je de geweldige uitzichten langs kustweg 1 vooral moet zien en niet beschrijven, houden we het deze blog kort…laat de onderstaande foto’s voor zich spreken!







Tot zover dan voor nu. Wij gaan hier slapen en morgen weer vroeg op. Op de planning staat dan de oversteek van de kust naar Joshua Tree National Park (ca. 400 km, via Los Angeles). Maar daarover later meer…

1 comment:

  1. Dat zier er als Super Gaaf uit!!
    Geniet & veel plezier!

    ReplyDelete