Tuesday, April 24, 2012

Grand Canyon

Gisteren en vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de Grand Canyon en opnieuw een heel aantal miles afgelegd. De afstanden zijn hier in de VS erg groot en de tijd gaat even snel als elders, dus duurt het vaak uren voordat je van A naar B bent. Wij kiezen er daarom voor om ook van het “onderweg zijn” vakantie te maken; dus in plaats van zo snel mogelijk , zo leuk mogelijk te rijden. Vandaar dat we er soms een uurtje langer over doen, of twee als het uitzicht te mooi is om niet te stoppen voor een fotootje of twee :-).
Wat ons beiden al snel opviel is dat de Grand Canyon er precies zo uitziet als je al had gedacht, want wie heeft er geen prachtige foto’s van deze fenomenale kloof gezien … In dat geval, bij deze:
Na de laatste paar plekjes binnen het National Park te hebben bezocht, zijn we vandaag verder gereden. Onderweg hebben we nog wat meegepakt van Monument Valley. Dit hadden we niet gepland, maar de bewegwijzering laat hier zo af en toe te wensen over, waardoor we een kruising van snelwegen hadden gemist (NIET aangegeven, ja echt!) en er toen zo’n beetje langskwamen.
De dag zijn we geƫindigd bij de Horseshoe bend, waar de Coloradorivier een mooie bocht heeft uitgesleten.
Morgen laten we ons een stukje rijden en gaan we op pad naar ons volgende National Park, maar daarover later uiteraard meer.

No comments:

Post a Comment