Tuesday, April 17, 2012

Escape from Alcatraz

Na een welverdiende nachtrust hebben we ons vandaag laten vervoeren. We zijn begonnen met het toetje van gisterenavond (wat er toen echt niet meer bij paste): cheesecake bij The Cheesecake Factory met uitzicht op Union Square.


Toen zijn we naar de haven gewandeld alwaar er een boot op ons lag te wachten om ons naar Alcatraz Island te brengen. De audiotour door het cellencomplex gaf een indrukwekkend beeld van de tijd (1934-1963) dat Alcatraz de zwaarst bewaakte gevangenis van de VS was. Al Capone, alias Scarface, was slechts een van de beruchte bewoners die Alcatraz heeft gehad. Zoals bij de ingang te lezen viel: “Wie de regels breekt, gaat naar de gevangenis en wie de gevangenisregels breekt, gaat naar Alcatraz”.



Ter afsluiting van de dag zijn we met een oud trammetje (uit Milaan) naar Alamo Square gereden, waar we net voor zonsondergang de Painted Ladies nog konden fotograferen. Dit zijn de beroemde oude Victoriaanse huisjes (bekend uit de tv-serie Full House) met op de achtergrond de skyline van de stad.


Voor zover ons verslag uit San Francisco. Nu nog even onze spullen inpakken, de route plannen voor morgen en dan kunnen we vanaf morgenochtend op weg met onze huurauto. Het plan is om eerst via Highway 1 langs de kust richting Santa Barbara te rijden. Eens zien hoe ver we komen …

1 comment:

  1. Hoi USA gangers.

    Jullie konden het gisteren toch niet laten om te gaan fietsen hè. Een retourtje Goldengate Bridge lijkt me zwaarder dan het dagelijkse tripje in Eindhoven. Na een dagje inspanning is het goed om te herstellen en je laten vervoeren. Fijn dat het eten jullie bevalt en het weer meevalt (blijkt uit de moooie en leuke foto's). Morgen lekker touren in het land van de relatief lage bezineprijzen. Veel plezier en mooie ervaringen.

    Pa

    ReplyDelete