Thursday, April 26, 2012

Nog meer Canyons

Na ons bezoek aan de Grand Canyon, zijn we doorgereden naar onze volgende bestemming: het weinigzeggende stadje Page. Page bevindt zich aan de rand van Lake Powell, een stuwmeer dat aangelegd is in een deel van de canyon van de Colorado rivier. Wij hebben een stop gemaakt in Page, omdat we graag de beroemde Antelope Canyon wilden zien. Dit is wat men een slot canyon (letterlijk: sleufkloof) noemt, een kloof die slechts enkele meters breed is en vele meters hoog. Door deze vorm valt er slechts een kort deel van de dag, namelijk rond het middaguur, licht in de kloof wat zorgt voor prachtige kleuren en lichtstralen. Deze kloof kon alleen bezocht worden met een georganiseerde tour, maar dat was het zeker waard.
Hierna hebben we de auto weer gepakt en zijn we na de lunch doorgereden naar Bryce Canyon, die we vandaag bezocht hebben. Onderweg kwamen we door de Red Canyon heen, waarvan de naam al aangeeft dat de wanden van deze brede kloof rood van kleur zijn.
Vandaag hebben we dus een bezoek gebracht aan Bryce Canyon National Park en voor het eerst was het de hele dag bewolkt en zelfs zo koud dat we een trui en jas aan moesten. Dat was wel even wennen na de woestijntemperaturen hiervoor. In Bryce Canyon staan de zogenaamde “Hoodoo’s”, kalkstenen pilaren die gevormd zijn door erosie van voornamelijk ijs en regen
Dit is dus weer heel anders dan de Grand Canyon die uitgesleten is door een rivier. Het mooie aan Bryce Canyon is dan ook dat je er makkelijk een route doorheen kunt lopen tussen de pilaren door.
Inmiddels zijn we aangekomen in een dorpje naast Zion National Park, wat weer een andere soort Canyon is. Daarover uiteraard de volgende keer meer!

2 comments:

  1. Prachtige foto's! Die eerste 2 = kwijlen!!

    ReplyDelete
  2. Jullie hebben hem wel gevonden! Supermooi! En leuk om die bekende parken te zien!

    ReplyDelete