Saturday, April 21, 2012

Van de kust naar de woestijn

Gisteren zijn we vanuit het lieflijke stadje Santa Barbara, via Los Angelos landinwaarts gereden naar Twentynine Palms. We begonnen de dag met zonneschijn in Santa Barbara, maar toen we eenmaal tot aan het strand gewandeld waren, was er de bekende zeemist komen opzetten. Hierdoor was er weinig van de werf en kust te zien.

Omdat we nog een rit van 400km voor de boeg hadden besloten we dan maar te vertrekken. De meest directe route naar Twentynine Palms was via Los Angelos. Aangezien we toch in de buurt waren, dachten we nog even het Hollywood sign op de foto te zetten. Dit “even” was een uur rondrijden in LA met het volgende resultaat.
Na dit Kodakmomentje sloten we aan in een file van 80km om door de stad en eruit te komen. Drie uur stop-en-go en een heel late aankomst in Twentynine Palms waren het gevolg.
Vandaag dachten we een bijna autoloze dag te hebben, want we gingen een bezoek brengen aan het Joshua Tree National Park dat op slechts 2 mijl van ons motel ligt. Maar … geheel in Amerikaanse stijl bezoek je dit park met de auto en stap je af en toe uit om een foto en/of een korte wandeling te maken. Het park is dus onderdeel van de Mojave en Colorado woestijn met hierin veel rotsformaties, Joshua Trees (Yucca soort) en mooie vergezichten waaronder een blik op de San Andreas Vault (de breuklijn waardoor er in Californië zoveel aardbevingen zijn).


In de middag hebben we ook nog een en echte wandeling gemaakt van anderhalf uur vanuit een oase, over een berg en weer terug naar de parkeerplaats. Ramon was nog niet moe aan het eind, zie deze foto :-)
Aan het eind van de dag hadden we toch weer 180 km extra op de teller staan en een bijna lege tank. Voor zover onze berichtgeving uit een warm Twentynine Palm, California.

No comments:

Post a Comment