Monday, April 16, 2012

Fietsen in San Francisco

Gisteren was alweer de tweede dag voor ons samen in San Francisco. De conferentie is inmiddels afgelopen en Ramon is afgelopen vrijdagmiddag ook aangekomen. Zaterdag hebben we het vooral rustig aan gedaan en een beetje rondgewandeld, maar voor de zondag wilden we graag wat meer actie. We hadden daarom besloten om een fiets te huren en daarmee de Golden Gate Bridge te gaan trotseren. Nou die actie hebben we gekregen … hoewel we volgens de verhuurder als Dutchies natuurlijk pro’s waren, zijn wij hellingen van meer dan 20% niet gewend!



Vanaf onze kant van het centrum zijn we richting de haven gefietst vanaf waar de Golden Gate bridge steeds dichterbij kwam. Het was een stukje klimmen naar de oprit waar we samen met een hoop andere toeristen de brug over zijn gereden. Vanaf de brug zijn we naar Saulsalito gefietst voor de lunch en ontzuren van de benen.



Vervolgens gingen we weer op pad om ook terug te fietsen over de Golden Gate. De meeste toeristen nemen de veerboot terug naar de stad … wij weten nu waarom.
Na een lange en zware rit terug via Presidio en het Golden Gate park (met “echte” Hollandse molen en tulpentuin) hebben we de fietsen om 7 uur weer ingeleverd.


Hongerig als we waren, waren we net op tijd om een half uur in de rij te staan bij de Cheesecake Factory. Gelukkig was het eten wel lekker :). Vandaag is het onze laatste dag in San Francisco met op de planning een bezoek aan Alcatraz.

No comments:

Post a Comment