Monday, December 13, 2010

Fijn in Rafain

Na een lange en vermoeiende vliegreis zijn we afgelopen nacht (om 3.00 uur plaatselijke tijd/ 6.00 uur in NL) aangekomen in Rafain Palace hotel, Foz do Iguaçu. Morgen en dinsdag zullen we zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van het nationaal park bezoeken van de wereldberoemde watervallen. Vandaag was dus een dagje om bij te komen en uit te slapen. Nadat we het ontbijt gemist hadden (nee, het was echt niet mogelijk om voor 10 uur het bed uit te komen) zijn we dus op zoek gegaan naar eten en lenzenvloeistof. De laatste was tot Ramons woede door de beveiligingsbeambte op Schiphol ingenomen (120mL is echt 20mL te veel). Aangezien ons hotel buiten de stad zelf ligt, gingen wij per bus het centrum in. Een van de vele voorbeelden van werkverschaffing in Brazilië hebben we vastgelegd op foto.


Deze man bezet een aardig deel van de bus om mensen door het poortje (de rest) van de bus in te laten nadat ze hebben betaald.

Eenmaal aangekomen in de stad vonden we al snel een apotheek waar we werden afgezet met lenzenvloeistof voor omgerekend ongeveer 20 euro, kun je er in NL 3 van kopen! Maar goed, wat moet, dat moet … Verder bleek er in de stad erg weinig open, logisch voor een zondag, en er was weinig te zien. Ook een supermarkt was lastig te vinden, dus werd het een mini-market waar we wat water en guaraná hebben gescoord. Na een typisch Braziliaanse “betaal per kilo”-lunch, hebben we maar besloten met de bus terug naar het hotel te gaan. De receptie van het hotel had 2 buslijnen geadviseerd om terug te komen. Wij de eerste de beste van de 2 genomen, maar dat bleek achteraf niet ideaal. We werden langs de doorgaande weg naar Paraguay gedumpt en moesten vervolgens nog ruim 15 minuten lopen in de warmte (±35 °C) en zon voordat we bij het hotel waren.

De rest van de middag hebben we in het zwembad gelegen totdat er behoorlijk wat wind op kwam zetten en er zelfs druppels uit de lucht naar beneden kwamen. Inmiddels hebben we de eerste tropische bui en vakantiedag erop zitten, dus nu lekker wat gaan eten :). We houden jullie op de hoogte!

2 comments:

  1. Hoi Veronique en Ramon.
    Dat was een lange reis en k..te start met die onverbiddelijke beambte. Dit als enige hick-up, niet leuk, maar valt best mee.
    Verder veel fun en relax
    Paps

    ReplyDelete
  2. Hoe kom je die bus weer uit in geval van nood? Ach ja, dat maakt niet uit, dan heb je toch al betaald!

    Groetjes Chris

    ReplyDelete