Friday, December 17, 2010

At the Copa, Copacabana

Wat een verwennerij, alweer een post! Vanavond vertrekken we voor een weekendje naar Cabo Frio met Luiz en Clarissa. De familie van Luiz heeft daar een vakantiehuisje en daar wilden ze ons wel mee naartoe nemen. Hier bij Luiz en Clarissa hebben we snel internet, dus kunnen we wat op de blog zetten, het is even afwachten wanneer we dat weer kunnen.

Vandaag hebben we de beroemdste strandwijken van Rio de Janeiro: Copacabana, Ipanema en Leblon bezocht. Op het strand van Copacabana is men al druk bezig met de voorbereidingen voor Oud & Nieuw (Réveillon); het timmeren van stellages en een hoop reclame maken. We hebben in de wijk Copacabana ook het appartementencomplex gezien waar Ramon en Eef hebben gewoond toen ze in Rio stage hebben gelopen. Daarna hebben we een uur in het postkantoor doorgebracht om wat kaartjes te kunnen posten … en geluncht in een parkje waar ouderen aan het kaarten waren. Daarna hebben we over het strand en de boulevard gewandeld tot aan Forte de Copacabana.


Na het fort kwamen we aan bij de volgende strandwijk genaamd Ipanema. Vroeger (voor 1950) was Copacabana “the place to be”, maar toen Ipanema werd gebouwd verschoof dat … Ipanema is nog steeds een van de chicste en rijkste wijken van de stad – wij zouden zeggen een Yuppenwijk. Op het strand is het dan ook zien en gezien worden.

Onze laatste stop van de dag was Logoa Rodrigo de Freitas, een groot meer tussen Ipanema en de bergkammen. Op een van die bergtoppen staat het alom bekende Christusbeeld, dat op de foto te zien is als je goed kijkt.


Voor zover deze update, wij wensen jullie een fijn weekend!

2 comments:

  1. Wauw!, dat ziet er echt heerlijk uit allemaal!
    Zon, zee strand en mooie natuur en cultuur.

    Hier is het sneeuw en gladheid. ook leuk...als je de weg tenminste niet ophoeft ;-)

    Fijn weekend!!

    ReplyDelete
  2. Leuk om jullie belevenissen een beetje bij te houden! Al supermooie dingen gezien die eerste week zo te lezen.
    Wij zijn hier ook net aan de laatste week begonnen. De tweede batch winterweer hebben we afgelopen weekend over ons heen gehad, en een beetje ellende is het wel.
    Yulan heeft trouwens nog een fraai experiment gedaan vorige week (tijdens jullie vakantie over werk praten, het kan eigenlijk niet, maar ik doe het toch). In de vaste fase kun je echt goed een opgloeiend licht zien als je het uitrekt. Wanneer het breekt zie je zelfs echt een korte lichtflits! Wel spectaculair dus (maar niet zo spectaculair als jullie watervallen).

    Veel plezier daar nog!

    Groetjes van Elien en Bob

    ReplyDelete