Tuesday, December 21, 2010

Een weekendje Cabo Frio

Afgelopen weekend zijn we met Luiz en Clarissa naar het vakantiehuisje van de ouders van Luiz in Cabo Frio geweest. Cabo Frio ligt op ca. twee uur rijden van het centrum, d.w.z. als de brug tussen Rio de Janeiro en Niterói niet vol met verkeer staat. Dit laatste was het geval op vrijdagavond. Zelfs om middernacht stond het verkeer op de brug nog steeds muurvast … daarom zijn we pas op zaterdagochtend vertrokken. Onderweg zijn we nog gestopt bij een casa de queijo (kaashuis) om, verassing, kaas te kopen, okee en ook wat broodjes, vruchtensap en doce de goiaba (zoete shit gemaakt van de goiabavrucht).

Het vakantiehuis stond in een zogenaamde Condomínio (soort van vakantiepark, maar dan anders) vlakbij het meer. De villa bleek te beschikken over 4 slaapkamers, 2 badkamers en volgens Ramon nog veeeeeeel belangrijker een buitenkeuken met barbecue en een privézwembad ;-)


Die middag hebben we in de zon met zo’n 35 graden een wandeling gemaakt over het strand van Cabo Frio. Het strand is behoorlijk groot en ligt in een natuurlijke baai, waar ook een oud fort staat op een rots. Vanaf deze rots hebben we ook een echte zeeschildpad gezien. Aan de andere kant van het fort bevindt zich de ingang naar het meer waar Cabo Frio en een aantal andere plaatjes aan liggen. Toen we dit allemaal eens overzien hadden, waren we behoorlijk oververhit en was het dus tijd voor een duik in het privézwembad en het oogsten van een paar kokosnoten uit de tuin. Uit één zo’n kokosnoot komt maar liefst 600 milliliter kokoswater!


Zondag hebben we lekker rustig uitgeslapen en ontbeten met … jawel, kaas. Daarna moest professor Luiz aan het werk en heeft Clarissa ons het meer laten zien. Het gave was dat je dwars door het meer kunt lopen over een soort van zandbank, waarbij je enkel tot je knieën nat wordt. Daarna hebben we nog lekker in het zwembad gehangen. Helaas was het resultaat daarvan niet alleen dat we het weekend ontspannen afsloten, maar ook met een verbrande kop. Eenmaal terug in Rio zijn we direct ingecheckt in het hotel, waar we de rest van de week verblijven.

1 comment:

  1. Dat ziet er wel heel goed uit!
    Ik geef Ramon groot gelijk dat de buitenkeuken mét barbeque belangrijk is met zulke zomerse temperaturen :-)

    Vanuit de sneeuw wens ik jullie fijne feestdagen en nog veel reisgenot!!

    Liefs, xxx

    ReplyDelete