Friday, January 21, 2011

De cirkel is rond

Vrienden en volgers, dit is onze laatste bijdrage aan de blog uit Brazilië. Morgenochtend om 8 uur plaatselijke tijd worden we opgehaald en gaan we aan onze terugreis beginnen. We vliegen vanaf Recife, via Rio de Janeiro en Parijs, terug naar Amsterdam alwaar we op zondagochtend voor het eerst dit jaar Hollandse bodem zullen raken.

De afgelopen paar dagen hebben wij ons vermaakt in de buurt van Recife, respectievelijk in Olinda (een koloniaal stadje) en Porto de Galinhas (badplaats). Olinda is groot geworden in de tijd dat de suikerrietproductie hier begon in de 17e eeuw en wordt ook wel een groot openluchtmuseum genoemd. De foto’s hieronder zeggen genoeg.


Daarna zijn we voor onze laatste anderhalve dag naar Porto de Galinhas gebracht. Dit betekent zoveel als “haven van de kippetjes”. Nadat de slavernij officieel was afgeschaft in Brazilië in 1888, werden er nog steeds illegaal slaven uit Afrika gehaald. Wanneer er dus een nieuwe lading slaven arriveerde in de haven, werd er gezegd dat er nieuwe kippetjes uit Afrika waren aangekomen. Dit heeft verder weinig met het heden te maken, want het is nu echt een typische badplaats met veel strand, restaurantjes, winkeltjes en noem maar op.

Vandaag hebben we nog een laatste excursie gedaan naar een baai in de buurt, waar we onder andere een natuurlijk zwembad bezocht hebben. Dit is een gat in het rif waar zeewater in blijft staan bij laag water. Hierin zijn een hoop visjes te zien.


Toeval of niet, vandaag regende het behoorlijk … net als op onze eerste dag in Brazilië bij het bezoek aan de watervallen van Foz do Iguaçu. De cirkel is rond, zullen we maar zeggen. Iedereen hartelijk dank voor het volgen en berichtjes achterlaten. Tot snel!

3 comments:

  1. I hope you had a great trip :)
    It was nice following your blog, I hope you still have some adventures once you are back in NL.
    Gr!
    Amparo

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Beste Ramon en Veronique,

    Rondkijkend in allerlei blogs kwamen we jullie reisblog tegen.
    Zouden jullie het leuk vinden om mee te werken aan een test om jullie blog om te zetten in een boek?

    Wij willen mensen die bloggen gaan helpen om via een website (geautomatiseerd) een boek van hun blog te maken. Als voorbeeld heb ik met een pdf gemaakt van een paar hoofdstukken van jullie blog:
    http://dl.dropbox.com/u/19988332/ramonenveroniqueopreis.pdf

    Deze pdf is gemaakt met een testversie van onze website, die we de komende tijd verder gaan uitwerken.
    We zijn benieuwd naar jullie reactie op ons idee en op de test-pdf. Jullie zouden ons erg helpen als jullie enkele vragen zouden willen beantwoorden die we per mail kunnen toesturen.
    Als jullie interesse hebben om mee te doen, dan hoor ik het graag op ineenboek@gmail.com

    Met vriendelijke groet,
    Henk de Roij
    In een boek

    ReplyDelete