Thursday, January 6, 2011

Boottocht op de rio Tapajós

Op onze laatste volle dag in Alter do Chão hebben we een boottocht gedaan samen met een Argentijns/Braziliaans gezin. We werden al om half 9 ’s ochtends opgehaald aan de achterkant van het hotel met een bootje. Via het meer zijn we dwars over de rivier naar Jarí gevaren. Jarí is de naam van het kanaal dat de rio Tapajós verbindt met de Amazonas. Hier gingen we op bezoek bij een familie die aan het kanaal woont. We werden daar verwelkomd door de boer die ons meenam voor een wandeling door het aan de boerderij grenzende bos. Het mooie aan het tropische regenwoud is dat de bomen zo groot en dicht zijn in de toppen dat er weinig op de grond groeit en dat je er dus best in kunt wandelen. In het bos hebben we onder andere hoog in de boom nog een luiaard gezien.

Vervolgens zijn we met de boot verder gevaren naar een strand met de naam Ponta das Pedras waar we gegeten en gezwommen hebben. Op het menu stond dit keer Tucunaré, een smakelijke vis uit de rivier, die we van tevoren zelf mochten uitzoeken :-)

De laatste stop van de tocht was Ponta do Cururu, een zandbank die ver de rivier inloopt. Vanaf deze plek konden we rivierdolfijnen zien. We hebben daar gewacht tot zonsondergang en zijn toen weer teruggevaren naar het hotel.

No comments:

Post a Comment